Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Bergene Holm) Trepanel Midnight Choir fra Bergene Holm. Foto | Fotograf: (Foto: Bergene Holm)

Trendy og bærekraftig med trepanel

Miljøvennligheten og det stadig voksende utvalget og variasjon av trepaneler har gjort materialet til kanskje det mest trendy du kan ha på veggene.

Nå er det naturlige materialer og kraftigere farger som gjelder. Det er noe magisk med ekte trepanel som gir touchen av noe lunt og organisk til et rom. Selv om det er ferdigmalt får du hintet av strukturen som ligger der som treets unike fingeravtrykk. Alle panelvarianter kan bestilles ferdigbehandlet i alle farger og overflatebehandlinger. Vårt beste tips når du skal velge panel; kom innom XL-BYGG, snakk med vår ekspert og opplev utvalget vi har i våre butikkutstillinger.

Skreddersydd panelmote

Moelven gir deg muligheten til å velge akkurat den fargen, profilen og overflaten du ønsker. Beiset, oljet, malt eller ubehandlet. Trenger du inspirasjon, sjekk seriene Herregård, Tindre og Sjøbod. Vi har plukket ut en elegant panel fra Sjøbod-serien, som med sitt noe «slitte» uttrykk gir en følelse av tre som har værtutsatt for vær og vind. Panelet har en tidløs sprekkprofil. Panelet er malt med grunn- farge, børstet og deretter påført en annen farge i toppstrøket – det er dette som gir det spesielle og rustikke utseende.


Midnight Choir – inspirert av diamanter og James Bond

Blant mengden av paneler fra Bergene Holm står panelet Midnight Choir ut. En finish og et inntrykk som står godt til navnet. En mørk og mystisk effektpanel som glitrer som en stjernenatt når lyset glir over den. For de modige er bruksområdene mange: På ungdomsrommet, i tv-stua, ved peisen eller som effektvegg på badet.


Panelet Sjøbod Lava fra Moelven.

Elegant og effektfull finish

En strukturbørstet overflate, et perfekt lag med Askesort beis og et nennsomt lag med diamantglitter gir en unik touch. Midnight Choir egner seg både stående og liggende, og den passer like bra i kombinasjon med blanke fliser, rå betong og mot myke, lyse tapeter. Kombinasjonen askesort beis og en glitrende overflate gir et mørk og mystisk effektpanel.

Ta tak - tenk farger i hele rommet

Tak i norske hjem har alltid vært hvite, og gjerne i nyansen eggehvit/bomull som har et gulstikk i seg. Det gjør at hvitfargen fort oppfattes som litt skitten opp mot andre lyse farger. Rommet får mye mer karakter med farge også i taket.

Har veggene panel blir det lekkert å la samme panel fortsette i taket, og med listverk i samme fargenyanse som vegg/tak. Ønsker du tapet eller malte flater på veggene, blir det ekstra lekkert om dører og lister får samme fargenyanse, spesielt i rom med mange dører. Veggene er fortsatt matte, men listverk og dørbladet bør ha en høyere glans.