Velg byggevarehus Klappet & Klart
Foto: Nordsjö) Årets farge Tranquil Dawn 2020 fra Nordsjö. Foto | Fotograf: Foto: Nordsjö)

Årets fargetrender

Har du planer om å male? Vi gir deg fargetips for interiørmaling 2020.

2020 er året hvor vi for alvor opplever endringer i vår levemåte og forbruk. Vi beveger oss litt bort fra funkis og det stramme rene uttrykket, til personlig interiør. Bærekraft og «grønt skifte» påvirker også fargepaletten for interiøret innendørs hvor ulike nyanser av grønt er ledende.

Hjem for en ny generasjon

Mange nordiske hjem har i lengre tid hatt interiør som bærer preg av det sterile, med hvite flater, funkispreg og stramme linjer. Nå vil flere og flere at hjemmet i større grad skal reflektere sin egen personlige stil, og er opptatt av bærekraft og økonomi med tanke på varige valg. Rommene skal bære preg av farger og liv, og fargen som kanskje står sterkest i trenden er naturlig nok grønnfarger i ulike nyanser.


Tranquil Dawn – årets farge fra Nordsjö

En harmonisk og allsidig farge, som endrer karakter ut fra tonene den brukes med. Tranquil Dawn er en dus grønnfarge balansert med nyanser av blå og grå og er inspirert av en mild morgenhimmel.


Årets fargepalett fra Jotun LADY

Jotun markerer inngangen i et nytt tiår med å lansere en fargepalett med 12 nye farger, nydelig avstemt med åtte tidløse nyanser. Sammen danner disse en tids- riktig palett bestående av 20 vakre farger som reflekterer potensialet og optimismen for fremtiden. En førende farge er 8546 Local Green, en gulaktig grønn tone – frodig, naturlig og jordnær. Fargen skaper en forbindelse med omgivelsene utenfor hjemmets lune vegger.


JOTUN: LADY Pure Color 8546 Local Green, en gulaktig, frodig og naturlig grønnfarge, her sammen med 1024 Tidløs (øverst). (Foto: JOTUN)

Tre interiørtrender for 2020

1. Grønt og friskt gir rommene liv
2. Optimistisk fargepalett fra gulv til tak
3. Bærekraft preger fargevalg