Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Bergene Holm) . | Fotograf: (Foto: Bergene Holm)

Vegger med trepanel eller veggplater?

XL-BYGG har et stort utvalg av både tradisjonell trepanel og veggplater. Hva er viktigst for deg; autentisk trepanel eller lettmonterte veggplater? Begge fås i en rekke ulike strukturer og overflatebehandlinger.

Trepanelets unike egenskaper

Trepanel er det mest miljøvennlige produktet du kan velge som innvendig overflate. Tre har unike egenskaper med sin evne til å ta opp fuktighet og lagre varme. Dette gjør at tre bedrer inneklimaet, har gode akustiske egenskaper, er varmeisolerende og et holdbart materiale. I Norge produseres panel av furu eller gran. Furu er et mykt treslag som gir en glatt overflate og flott høvelfinish. Gran er lysbestandig, og holder den lyse, flotte overflaten lenge.


GLATTPANEL FURU SETERGRÅ: Med sjel og særpreg som minner om gamle seterbygninger, er Setergrå panelet som passer overalt. Lett strukturbørstet og beiset, med en varmgrå patina. Du kan få både tak- og gulvlister i samme struktur, farge og stil. (Foto: Bergene Holm)SPREKKPANEL FURU SKIGARDSGRÅ: Fargeinspirasjon er hentet fra naturen og kombinert med en profil med rett kant og et lite spor gir dette en rolig flate. Det gir sprekkpanelet et moderne, enkelt og varmt uttrykk. Du kan få både tak- og gulvlister i samme struktur, farge og stil. (Foto: Moelven)SKYGGE SKRÅ HVIT FURUPANEL: Ferdigmalt og kvistfri trepanel gjør at du slipper unna malejobben. Leveres i standardfarge NCS S0502-Y, men kan bestilles i en lang rekke andre farger. (Foto: S Wood)


Rask oppussing med veggplater

Malte veggplater fra Huntonit, Forestia og S Wood er en drøm for alle som ønsker å pusse opp raskt. Platene er laget av trefiber, spon eller MDF og er godt egnet til både nybygg og restaurering. Ujevne vegger og timevis med sparkling, pussing og maling er forbi. Veggplatene finnes i flere profiler og farger, og kan lett overmales om du ønsker det.

Veggpanel av typen Skygge Earth fra leverandøren Huntonit. Foto.
TENK MILJØ: Huntonit panelplater med trefiberkjerne er eneste malte panelplate anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. (Foto: Huntonit)


Veggplate i typen Antique Wood fra leverandøren Huntonit. Foto.
TENK KREATIVT: Huntonit designpanel har bilder trykket på platene. Skap en unik kontrastvegg i gangen, på barnerommet eller kontoret. (Foto: Huntonit)


Veggplate av typen Walls2Paint fra leverandøren Huntonit. Foto.
TENK ENKELT: Vil du ha en helt slett flate, og spare tid på sparkling og pussing? Da er  Walls2Paint i spon en enkel løsning. Platene er raske å montere, ferdig grunnet og klikkes sammen med låsesystem. (Foto: Huntonit)
Lister som matcher

For optimal finish bør du velge gulv- og taklister som binder sammen eller skiller vegg og gulv på en elegant måte. Kom innom XL-BYGG og prøv list mot vegg, så ser du hvor flott det blir!