Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Boen) Parkettgulv av typen Eik Antique Brown fra leverandøren Boen. Foto. | Fotograf: (Foto: Boen)

Trenden er eksklusive gulv med røff overflate

Det er spesielt to ting som preger trenden på gulv akkurat nå: Naturlige farger og god kvalitet basert på solid håndverk.

Hvert bord er unikt

Med håndskrapte gulv viser parkettprodusenten Boen at man kan forene moderne stil med tradisjonsrikt håndverk. Trenden for håndlagde kvalitetsmøbler, som ser rå og naturlig ut, fortsetter å være populær. I det høye tempoet i dagens samfunn gir gjenstander med spor av historie en følelse av forankring og retning.

- Hvert eikebord som leveres er unikt, og krever mye håndarbeid. Sprekker og knuter er nøye rengjort, fylt med kontrastmaterialer, pusset og bearbeidet for hånd. Dette gir et naturlig eldet utseende, forklarer Evelyn Schedelberger, Marketing Manager i Boen.

Gulv med personlighet og varme

Brede, store plank viser mye av treverket og gir rommet et rolig, eksklusivt uttrykk. De håndskrapte overflatene lager en vidunderlig base for livsstiltrenden som handler om å omgi seg med bærekraftige materialer i huset.

Den naturoljede overflaten fremhever strukturen i treverket, og gir en matt og naturlig overflate, samt at den gjør gulvet behagelig og varmt å gå på. To lag med olje blir massert og børstet i treverket som gjør at gulvet er godt beskyttet. I tillegg har vedlikehold av oljede gulv blitt ganske enkelt med bruk av vedlikeholdsvoks.


NATURLIG OVERFLATE: Den naturoljede overflaten fremhever strukturen i treverket og gir gulvet et uttrykk av solig håndverk. (Foto: Boen)

Kvalitet og slitestyrke i fokus

Gulvet er et av husets største interiørelementer og det som sannsynligvis skal leve lengst. Det er smart å legge penger i kvalitet, og velge en farge og overflate som man vil trives med over tid.
– I praksis har man byttet sofa flere ganger før man bytter gulvet. Invester derfor i et skikkelig kvalitetsgulv, anbefaler Evelyn.

Trender i nordisk marked

Evelyn forteller videre om generelle, nordiske trender:
– Tradisjonelt sett er nordisk stil ganske lyst, enkelt og praktisk. Nå er det myke, nøytrale toner og duse farger som skaper en stilren, naturlig look. Det gir oss ro i et hektisk liv.

Trenden med naturlige, røffe materialer fortsetter, men blir mer sofistikert. Her kommer Boens håndskrapte gulv til sin fulle rett. Sammen med materialer som terrazzo, lin samt jord- og terrakottafarger. Men vi ser også en dreining mot kraftige kontraster og en mer luksuriøs look. For gulvene betyr det mørke, dype farger som gjerne kombineres med kraftige farger på vegg og interiør, forteller Evelyn.


DUSE FARGER: Gulvtrenden er naturlige, røffe materialer med et sofistikert utseende. Gjerne i kombinasjon med et kraftig uttrykk på interiøret. (Foto: Boen)

Nærkontakt med råvaren

Det finnes to eikebelter i Europa, et nordlig og et sørlig eikebelte. Boen har sine fabrikker i sentrum av begge to. Det er viktig for å ha kontroll over hele produksjonskjeden fra der hvor treet blir hogd til det ferdige parkettgulvet. Boen driver egne sagbruk og tørker det meste av råvarene selv.

Når du velger gulv

Sammen med veggen legger gulvet en ramme for rommet. Vi anbefaler å starte med å velge først gulv, så fargevaløren på veggen. Til syvende og sist handler det om å skape den stemningen du ønsker i hjemmet ditt, kombinert med hva slags formål rommene har. Velg god kvalitet, og du vil ha et gulv du kan glede deg over i mange år fremover.

Når du legger gulv

Et lite tips, spesielt viktig når du har valgt 1-stavs parkett: Legg parketten enten i lengderetning med rommet eller taket, det understreker rommets dimensjoner. Pass også på å legge i lysets
retning, da er ikke skjøtene så godt synlige.


FØLG LYSETS RETNING: Ved å legge gulvet med lysets retning, blir skjøter mindre synlige og rommets dimensjoner forsterkes. (Foto: Boen)

Listverket gir riktig finish

Å matche listene med gulvet gir et elegant uttrykk og skaper helhet i rommet. Sjekk det brede utvalget av lister hos XL-BYGG. Som medlem i XL-BYGG sin kundeklubb får du 20% rabatt på listverk.