Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Asak Miljøstein) In-lite-belysning fra Asak Miljøstein. Foto. | Fotograf: (Foto: Asak Miljøstein)

Lys opp høstmørket

Når høsten kommer krypende kommer hagebelysningen virkelig til sin rett. God og riktig utebelysning i kombinasjon med stein og mur er dekorativt og skaper stemning i uterommet.

Lekker design og høy kvalitet, kombinert med miljøvennlig LED-teknologi, gjør in-lite-belysning fra Asak Miljøstein til en av markedets fremste produsenter av utebelysning. I lampene er det tatt i bruk det siste innen LED-teknologi, og produktene har lang levetid og svært lavt strømforbruk. In-lite er fleksibelt og består av et bredt sortiment med lamper som dekker alle behov, og systemet er så enkelt at du kan installere alt selv på 1-2-3.

Kombiner gjerne lyssetting av innkjørsel med belysning av trapp og andre gangarealer for å vise vei. Monter spotter i bedene som belyser plantene og gir den lune, fine stemningen. Tenk gjennom hvordan du ønsker at sluttresultatet skal bli før du går i gang. Mulighetene er uendelige.


FLEKSIBELT LYSSYSTEM MED IN-LITE: Med riktig utebelysning kan du nyte hagen hele året, uansett om du er inne eller ute. (Foto: Asak Miljøstein)

Utnytt nivåforskjellene med mur og belysning

Innebygget belysning i muren er praktisk og dekorativt. Belysningen gjør det enklere og sikrere å orientere seg i uteområdet samtidig som det skaper stemning.


PUNKTBELYSNING I MUREN: Med punktbelysning i muren blir det både vakkert og sikkert å ferdes i trappeområdet. (Foto: Asak Miljøstein)

En skrå tomt oppleves gjerne som vanskelig å utnytte, der utfordringen er å lage en god forbindelse mellom øvre og nedre nivå. En god løsning kan være å bygge mur og trapp som tar opp høydeforskjellene, og kombinere dette med lys og beplantning for å øke bruksverdien.

UTNYTT AREALET, BYGG MUR! En bratt skråning bak huset kan forvandles til en aktiv og estetisk del av hagemiljøet ved å bygge mur med trappetrinn. (Foto: Asak Miljøstein)

Gjør det selv

In-lite utebelysning er svært enkel å montere og du kan gjøre det selv, uten bruk av fagfolk. Dersom du ønsker lampene montert i stein, kan du bestille steinen ferdig boret med hull for montering.

5 trinn til riktig lys

Å lage en hagelysplan er lettere enn man skulle tro. Ved hjelp av en 5 trinns lysplan blir det enkelt å velge riktige utelamper til de forskjellige områdene i uterommet.

1. Lag en skisse av hagen
2. Finn ut hvilke elementer som ønskes belyst
3. Fastslå lysstyrken for hvert element
4. Velg lysretning
5. Velg armatur

Ta turen til XL-BYGG for å få gode råd og riktige produkter til ditt prosjekt på stein, mur og belysning til uterommet!