Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Nordsjö) Beise eller male fasaden? | Fotograf: (Foto: Nordsjö)

Beis eller maling på fasaden. Hva skal du velge?

Å behandle husfasaden er nødvendig av en rekke viktige årsaker. Den aller viktigste årsaken er å forhindre nedbrytning av fasaden, spesielt hvis du har en trefasade.

Vi lever i et land der klima har stor påvirkning på hus og bygninger.

Hvis du ønsker å opprettholde verdien på hus best mulig så bør du ta hensyn til følgende:

• Treverk er et naturmateriale og følger derfor naturens gang med mindre du tar forhåndsregler.
• Råtesopp bryter ned treverk - det er funksjonen den dekker. Ubehandlet tre som du finner i naturen brytes ned til jord, enten treverket ligger i skogen eller på husveggen din. Vann + tre = Nedbrytbar!
• Funksjon til eksteriørmaling og beis er det samme - å beskytte treverk, men vedlikeholdsintervallene kan variere. Beis har som regel kortere intervaller enn maling.
• Har du allerede et malt hus kan du ikke endre til eksteriørbeis, da sistnevnte er en transparent behandling.
• Grunning av bart treverk er den beste investeringen du kan gjøre.
• Sørg for at fuktigheten som kommer inn, også kommer ut. Påse at fasaden er riktig lektet ut.
• Trefasader bør tørke så snart som mulig - uansett hvilken overflatebehandling du velger.


(Foto: Nordsjö)

Transparent eksteriørbeis

Vi har lange tradisjoner for bruk av eksteriørbeis benyttet på fjellhytter i Norge, og fargene knytter fasaden til naturens egen fargeskala.

Vi ser at mange moderne trehus som er stilfull og enkle i uttrykksformen også passer fint i transparente farger. Og gjerne i kombinasjon med mur eller betong. Det gir en helt spesiell taktil uttrykk når den røffe betong og strukturen i treverket opptrer sammen.

Beis er et perfekt alternativ for deg som ikke vil skjule treets egenskaper under lag av dekkende maling, men heller vil la strukturen og årringene lyse igjennom og bidra til den naturlige helheten. Resultatet blir et hus i harmoni med omgivelsene og med naturen.


(Foto: Nordsjö)

Supermatt maling

Hvitmalte hus har lenge vært populært som husfarge i Norge, og spesielt i den sørlige delen av Norge. I de senere år har både grå og sorte hus blitt populære farger. Dette gjelder spesielt hus som har en moderne funkis-stil, hvor mange ønsker en maling som fremhever arkitekturen på huset. Supermatt maling passer perfekt til det moderne formspråket. Den matte maling gir et rolig og eksklusivt preg som passer stilen på huset.


(Foto: Nordsjö)

Moderne maling med teknologiske egenskaper

Været er som kjent den største trusselen for en husfasade, og det har endret seg de siste tiårene. Samtidig som forurensningen er en mye større trussel nå enn tidligere, gir et fuktig klima store utfordringer for fasaden på huset. Vår maling er produsert i Norden - for det nordiske klimaet. Det innebærer at malingen er høyteknologisk tilpasset været i Norge, så du skal være sikret den beste kvaliteten.


(Foto: Nordsjö)

Hvit er ikke kun hvit - og sort er ikke kun sort

Mal gjerne en liten flik av huset eller noen plankerbiter før du bestemmer deg, da får du sett at farge i naturlig lys. Vi kan anbefale deg å ta kontakt med en forhandler for å se farge og for å få tips på farger som passer ditt hus. Mange forhandlere har erfaring, praktisk innsikt og utdannelse - og kan gi deg verdifulle tips til både valg av maling og fargesetting av ditt hus.

(Kilde: Nordsjö)