Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Nordsjö) Slik lykkes du med terrassebeis. Foto. | Fotograf: (Foto: Nordsjö)

Slik lykkes du med terrassebeis

Her får du gode tips du bør tenke på før du skal beise terrassen.

Hvert år gleder vi oss like mye til tiden når vi kan sitte ute på terrassen og nyte ettermiddagen og kvelden. Terrassen og uteplassen er et friområde, en sobe for ren avslapning og sosial omgang med familien, venner og barna. Her deler vi måltid, en hyggelig prat, slapper av med en bok eller oppsøker solstrålene.


(Foto: Nordsjö)

Slik går du frem når du skal starte terrassebehandlingen

Vask eller rens terrassen godt før du beiser den. Da oppnår du et bedre sluttresultat. Ingenting er mer ergelig enn å legge ned innsats i et prosjekt også blir ikke resultatet slik du ønsker. Utnytt gråværsdagene, og vask selv om det regner.

Har du bygget ny terrasse?

Vask terrassen om du har bygget i impregnert virke. Nye impregnerte materialer kan noen ganger være ganske fuktige når du kjøper de fra trevarehandelen. Disse bør tørke i 2–4 uker avhengig av været. Ettersom det ikke er så enkelt å vite om treverket er tørt eller ikke når du kjøper det, så kan det være lurt å måle fuktigheten med en fuktmåler. På våren og høsten kan lave nattetemperaturer forsinke tørketiden. Start beising når terrassegulvet er helt tørt. Beisen bør ikke utsettes for fukt de første timene etter påføring, så det er lurt å følge med på værmeldingen. Avslutt jobben før kveldsdugging kan oppstå.

Skal du beise en terrasse som har vært behandlet tidligere? Vil du endre til en lysere farge?

Et gammelt terrassegulv er ofte slitt og skitten før du går i gang. Ønsker du i tillegg å endre fargevalg så må underlaget renses før ny farge kan påføres. F.eks kan ikke et mørkegrønt terrassegulv bli lysere uansett hvor mye en ønsker det, uten at treverket behandles med en terrasselysner. Det nytter ikke kun å vaske terrassen, den må renses.


(Foto: Nordsjö)

Vent til terrassen er helt tørr før du beiser den. Sjekk gjerne værmeldingen slik at det ikke kommer en regnskur umiddelbart etter du har påført beisen.

Mal hele bordlengdene. Beis for eksempel tre bord av gangen i hele bordlengden, før du fortsetter på de tre neste.


(Foto: Nordsjö)

Bruk en bred pensel og/eller en rulle som du kan låse. Bruker du rulle, går det raskere og du slipper å ligge på kne. Pass på at du kommer til i mellomrommet mellom terrassebordene med pensel. Det gir et finere sluttresultat.

Velg terrassebeis med UV-filter som er vannavstøtende. Det er en kjennsgjerning at solen bryter ned treverk. UV-filteret beskytter treverket på samme måte som solkrem beskytter vår hud. En vannavstøtende terrassebeis hindrer fukt i å trekke ned i treverket.

Velg kvalitet. Det lønner seg prismessig, da du får en terrassebeis som holder lengre, og du slipper å gjenta behandlingen ofte.

(Kilde: Nordsjö)