Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Bergene Holm AS) Bergene Holm | Fotograf: (Foto: Bergene Holm AS)

Listverk og brystpanel frem fra glemselen

Brystningspanelte vegger og vegger med rammer av listverk er trendy igjen. Selvsagt ikke slik vi husker dem fra 90-tallet - de er nå mer sofistikerte, høyreiste og gjerne malt ton-i-ton med øvrig interiør.

– Tre har fått et solid fotfeste i moderne hus og hytter og stadig flere legger fokus på taket, sier merkevaresjef Hege Voll Midtgaard hos Bergene Holm Interiør.


Listverket «vokser» igjen
2000-tallet har vært preget av et hvitt interiør, gjerne med gipsede malte veggflater og diskret listverk. Disse minimalistiske, men litt kjedelige flatene, danner et perfekt utgangspunkt til å leke seg med den nye trenden, mener Midtgaard. En kraftig sokkellist, høye brystningsvegger med panel, glattkanter og listverk og brede profilerte karm- og taklister er nå tilbake.
Ønsker du fokus på vinduene så velg brede profilerte karmlister. Vil du ha fokus på hele veggen så bør fot- og taklist være kraftigst og karmlisten mindre og mer ton-i-ton med veggfargen.


BRYSTNING ER IN IGJEN: Brystning anno 2018 er langt mer sofistikert i uttrykket enn det vi husker fra 90-tallet. (Foto: Bergene Holm AS)

Bergene Holm Interiør leverer listverket malt eller beiset i den fargen du ønsker. I tillegg har de satt sammen listverk i serier som hører sammen. Det vil si at det finnes fotlist, karmlist og taklist med tilsvarende lik profil. Standardsortimentet inneholder to hvitnyanser; fargen Bomull (S 0502-Y) og Klassisk hvit ( S 0500-N).


LISTVERKET PÅVIRKER ROMMETS KARAKTER: En sokkellist bygget opp av en bred glattkant, toppet med en fotlist, kan være alt som skal til for endre rommets karakter. (Foto: Bergene Holm AS)

Tre demper lyd
– I moderne interiør med mye glass, gips og betong bør en ikke glemme at de unike kvalitetene vi finner i naturlige materialer sørger for trivsel og fuktighetsregulering, forteller Midtgaard. Spilepanel gir god lyddemping og derfor velger mange arkitekter trespiler. Moderne hus har ofte åpne løsninger, harde gulvmaterialer og store vinduer uten gardiner. Det gir akustiske utfordringer som spilepanel kan nøytralisere. Lang erfaring og den beste teknologien til overflatebehandling av tre, gjør at Bergene Holm Interiør leverer nesten alt med en eller annen form for behandling. Kun vannbaserte, miljøvennlige produkter benyttes til overflatebehandling.


SPILER I TAKET: Spilepanel, glattkant listverk i lasert furu og beiset glattpanel gir et moderne uttrykk. (Foto: Bergene Holm AS)

Miljøvennlig og vakkert
Trematerialer bidrar positivt til både innemiljø og klimaregnskap. Visste du at tre som materiale i tillegg til å dempe lyd også kan regulere fukt og temperatur i rom vi oppholder oss i? For å nå de norske og internasjonale miljømålene må det bygges mer i tre.


TREETS UNIKE EGENSKAPER: Tre er det mest miljøvennlige produktet du kan velge som innvendig overflate. Tre har unike hygroskopiske egenskaper med sin evne til å ta opp fuktighet og lagre varme. (Foto: Bergene Holm AS)