Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Talgø MøreTre/Lediard Foto) Terrasse bygget med royalimpregnerte terrassebord fra Talgø. Foto. | Fotograf: (Foto: Talgø MøreTre/Lediard Foto)

Skal du bygge terrasse i år?

Ved å velge royalimpregnerte terrassebord får du en ferdig behandlet terrasse, klar til bruk! Oljebehandlingen i bordene gjør at du kan vente seks til syv år før plattingen bør behandles på nytt.

Nordmenn er mer opptatt av estetikk enn noen gang tidligere. Dette synes også når de skal bygge terrasse og velge materialer. Det beste rådet vi kan komme med er å bruke god tid på planlegging! Dette sier «Klappet & Klart»- ansvarlig hos XL-BYGG Dale Malo i Molde, Magne Pettersen.

MATERIALER SOM VARER

Når snøen smelter og terrassebordene kommer til syne etter en lang, kald vinter, er det spennende å se om tælen har satt sine spor. Med royalimpregnerte terrassebord unngår du uønskede overraskelser. Det dobbeltbehandlede trevirket er med på å forsegle treet, som bidrar til at det puster saktere. Dermed sprekker treet mindre, er mer formstabilt, og holder råte borte. Impregneringen har lang holdbarhetstid, først og fremst fordi den er spesielt utviklet for norske værforhold. Det er et trygt valg for proffer, så vel som for mannen i gata.


LANG HOLDBARHET: Dobbeltbehandlet trevirke er med på å forsegle terrassebordene, som bidrar til at det puster saktere. Dermed sprekker treet mindre, er mer formstabilt og holder råte borte. (Foto: Talgø/Lediard Foto)

ESTETIKK I FOKUS

I følge marketingsjefen i Talgø MøreTre, Heid Snekvik, er kjøperne mer fokusert på estetikk enn noen gang tidligere. Dette medfører at terrassene i dag er langt mer gjennomtenkt og godt planlagt. Pettersen bemerker også hvordan utseendefokuset dominerer ved valg av materialer. Folk deler terrassen sin inn i områder med ulike formål. Spiseplass i nærheten av grill og kjøkken, solhjørne med lite innsyn, og sofagruppe for hygge og sene kveldstimer. Alt strategisk plassert i forhold til skjerming fra vær og vind, og selvfølgelig - innsyn og utsikt.


ULIKE SONER TIL ULIK BRUK: Med inndeling av soner får man områder til ulike formål. (Foto: Talgø/Lediard Foto)

VELG KVALITET OG ENKELHET

Prisen for royalimregnerte materialer er noe dyrere enn de tradisjonelle, CU-impregnerte alternativene, men det er en liten kostnad for noen ekstra timer fri, sier Pettersen. Terrassebordene kan leveres ferdig pigmentert i grått, brunt, rødt eller naturell. Pigmenteringen har en varighet på seks til syv år før plattingen bør behandles på nytt. Snekvik forteller at kjøperne av royalimpregnerte terrassebord velger det lune og trygge som passer best til norsk byggeskikk. Tre som bygningsmateriale er kortreist og miljøvennlig. Royalimpregnerte terrassebord er svært vedlikeholdsvennlige, og har en råtegaranti som strekker seg inntil femti år ved riktig montering.


VEDLIKEHOLDSVENNLIG: Pigmenteringen i royalimpregnerte terrassebord har en varighet på seks til syv år før det trengs ny overflatebehandling. (Foto: Talgø/Lediard Foto)

DET LILLE EKSTRA

Foruten funksjonalitet og underlag, er det kun fantasien som setter begrensninger for hva man kan gjøre. Bruk terrassematerialer for å ramme inn eller markere de ulike, godt gjennomtenkte bruksområdene. Her kan du for eksempel bruke jernbanesviller til gangbaner, kantomramming, nivådelere, bed eller trappetrinn, foreslår Snekvik. Bryt gjerne opp med stein eller heller som står fint sammen med tre. Skruer som ikke synes på terrasseoverflaten er også mer og mer brukt. Her kan du bruke HDS-systemet, der det er mulig å skape en «skruefri» terrasse.


KOMBINER MATERIALER: Nivåinndelinger og bruk av stein og tre i kombinasjon forskjønner hage- og terrasseområder. (Foto: Talgø/Lediard Foto)

Ønsker du å bygge drømmeterrassen i vår? Kom innom en av våre butikker, så hjelper våre eksperter deg på veien. Spør oss!