Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Kährs) Kährsgulv | Fotograf: (Foto: Kährs)

Skjønnhet med samvittighet

Å velge et tregulv er en måte å vise miljøansvar på. Ved å velge et Kährs-gulv tar du et enda smartere og grønnere valg. Det gode utvalget finner du hos XL-BYGG!

150 gulv med Svanemerket
Gjennom årenes løp har gulvleverandøren Kährs prøvd å fange skjønnheten og uttrykket til treet. Dette ved å kombinerer treets naturlige karakter med nyskaping for å fremstille tregulv av høyeste kvalitet. I dag er mer enn 150 gulv fra Kährs sertifisert i henhold til Svanemerket - en av verdens mest omfattende miljøsertifiseringer. Svanen omfatter kriterier som innhold og bruk av farlige kjemikalier, utslipp til luft, vann og jord, bruk av energi og ressurser, samt avfallshåndtering. Det inkluderer også krav til kvalitet og funksjonalitet.

Godt for nabolaget
Sammenlignet med et tradisjonelt gulv i heltre er Kährs sin patenterte konstruksjon 75 prosent mer stabil. Dette innebærer at større flater kan legges før man trenger å hensynta ekspansjonsfuger. Et Kährs-gulv motstår vridning, bøyning og sprekkdannelse, selv ved endring i temperatur og fuktighet gjennom årstidene.

Andre gode grunner til å velge Kährs
• Mer enn 75 prosent av alt trevirke som brukes i leverandørens produksjonsvirksomhet i Nybro og Blomstermåla kommer fra svenske skoger og mindre enn tre prosent er fra land utenfor EU.
• Kährs kjøper eiken direkte fra de svenske skogeiere som vokser innenfor en gjennomsnittlig radius på 160 kilometer fra leverandørens sagbruk.
• Tregulv har gode isolerende egenskaper, for eksempel er det sju ganger mer isolerende enn keramiske fliser og varmere enn vinylbelegg.
• På fabrikken i Nybro går de delene av stokkene som ikke kan brukes til gulv til bioenergi som varmer opp produksjonsanleggene. I tillegg får 45.000 mennesker i nabolaget varme til sine boliger fra dette anlegget.

Opplev gulvet hos XL-BYGG!
Et gulv må oppleves ved å tas på, ses og kanskje til og med gås på. Derfor er det viktig å ta turen til fagfolka hos XL-BYGG før du tar din endelige beslutning om gulvvalg. Og mens du er i butikken: Prøv ut kombinasjonen av gulv og list sammen for å få den perfekte finish. Velkommen til en gulvprat!

For deg som ikke vil, kan eller har tid
Vi har avtale med fagfolk som tar hele jobben for deg. Spør etter
Klappet & Klart, slik at du kan bruke tiden din på andre ting.