Velg byggevarehus Klappet & Klart
.

Vedlikeholdsfritt år etter år - uansett vær

Når det regner og blåser ute er det godt å trekke inn. Med terrasse, tak og utemøbler laget av royalimpregnerte materialer fra XL-BYGG er det godt å vite at treverket klarer seg bra – år etter år uten vedlikehold.

Fukt er det verste for et hus. Når ”vestlandsvær” blir vanlig i hele Norge, er det ekstra viktig å tenke solide løsninger. Det får du med royalimpregnert treverk. I tillegg er det noe av det vakreste og mest vedlikeholdsfrie materialet du kan bruke utendørs.

Trelasten trykkimpregneres med impregneringsmiddel, og kokes i olje under vakuum. Resultatet er en tørket trelast som er innoljet på alle sider. Oljeforseglingen reduserer fuktopptak, svelling, krymping og sprekking, og gir et stabilt virke.

Når fargepigmentene kokes inn i treet sammen med oljen beskytter det også treoverflaten mot nedbrytning fra UV-stråling og gir god fargestabilitet.

Når du stadig må beise, male eller foreta utskiftning av råttent treverk er det en byrde for miljøet. Å tenke holdbarhet og vedlikeholdsvennlighet er derfor lurt – også gir det mer fritid.

Kom innom XL-BYGG så gir vi deg gode tips og råd rundt materialvalg når du har prosjekter ute.