Velg byggevarehus Klappet & Klart
Tips til å male inn

Gode råd når du skal male inne

Høsten er en perfekt tid for å male inne. Litt planlegging hjelper deg langt på vei når du skal i gang med selve malejobben.

Etter at overflaten er rengjort og tørket, er det verdt å ta med seg disse tipsene før du går i gang med malingen.
  1. Vær forberedt. Det er vel verdt å bruke et par timer på å samle alt materiell du vil trenge. Å ha alle hjelpemidlene for hånden vil hjelpe til med å forenkle ditt maleprosjekt og spare tid.

  2. Kvalitet teller. Styr unna maling av dårlig kvalitet. Da kan du oppleve at veggene dine vil trenge flere malingsstrøk og finishen kan ofte se ujevn ut.

  3. Bruk malekost av god kvalitet. Invester i en syntetisk stiv 5 cm-kost (2 tommer) av god kvalitet.

  4. Mal ytterkantene. Maling av hjørner, tak-kanter, oversiden av gulvlister og rundt vinduer og dører gjøres før du starter på hovedflaten på veggen. Du bør gjenta denne prosessen for hver vegg.

  5. Rull i vei. Du vil trenge en 17 cm bred (7 tommer) medium malerrulle tilpasset underlaget på din vegg. Hvis du har radiatorer el. lignende som skal males, er det vel verdt å ha en liten malerrulle eller radiatorpensel i tillegg. Hvis rullen er helt ny, vask den i såpevann for å kvitte deg med lo først. Vent til rullen er tørr før du begynner å male.

  6. Eliminer drypp. Er du bekymret for at malingen skal dryppe fra kosten? Dypp den nedre halvdelen av kosten i malingen, og klem lett mot innsiden av boksen for å bli kvitt overskuddsmaling.

  7. Mal i bokstaver. Hvis du maler et stort felt med en rullekost, begynn med å male en «W» på veggen og fyll deretter inn med en «M» uten å løfte rullekosten. Dette vil sikre at du får en jevn dekning.

  8. Maler du vinduskarmer og søler maling, så gjør det ingenting. Når malingen er tørr kan du fjerne det med en malingskrape.

  9. Hold kostene rene og friske. Oppbevar dine pensler og maleruller i en bøtte eller boks dekket med et fuktig klede når de ikke er i bruk for å sikre at de ikke tørker ut.

  10. Gjør rent mens du holder på. Ha et ren, fuktig klut i nærheten når du maler, og tørk opp malingssøl etter hvert som det forekommer. Tørk området med papirtørkle for først å fjerne overskuddsmalings og tørk deretter med en våt klut. Hvis du rydder opp underveis vil det bli mindre rengjøringsjobb til slutt.