Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Glava) Glava | Fotograf: (Foto: Glava)

Etterisolering lønner seg!

Sørg for at du ikke fyrer for kråka nå i vinterhalvåret. Etterisolering av vegger, tak, vinduer og loft kan gi store utslag for energibruken i boligen din, og vil gi langt bedre bokomfort.

Vinteren har kommet, og kvikksølvet i gradestokken kryper nå sakte men sikkert lenger og lenger nedover. Den varige løsningen som er best både med tanke på å spare både egne fyringsutgifter og miljøet, er å etterisolere. Visste du for eksempel at ved å øke isolasjonstykkelsen med 5 centimeter, så reduseres varmetapet med nærmere 50 %?

Foruten høye utgifter til oppvarming vil dårlig isolering føre til kalde gulv og vegger. Luftlekkasjer kan merkes som trekk rundt vinduer, dører og i overgang mellom vegg og gulv/tak. Med god isolering blir overflatetemperaturen på innvendige flater så høy at det ikke medfører «kaldras» og dårlig inneklima. Da kan romtemperaturen senkes litt og du sparer energi. I tillegg får du økt komfort og et sunnere inneklima.

Er loftet ditt dyreste rom?
Varmen forsvinner oppover, og med enkle tiltak kan man øke energieffektiviseringen betraktelig med etteriolering på loftet. Når du først er på loftet, ta en sjekk for å være sikker på at det ikke er lekkasjer eller skader som må utbedres før du begynner. Husk at XL-BYGG har avtale med dyktige håndverkere som kan ta hele jobben for deg - både når det gjelder isolering og eventuelle utbedringer av taket.