Velg byggevarehus Klappet & Klart
Mur og Mørtel inspirasjon

Blokk

Å bygge med blokker går raskt og gir flotte resultater. Det finnes mange typer med ulike egenskaper som er tilpasser ditt behov og bruksområde.

Lettklinkerblokk

Lettklinkerblokka er et veletablert produkt som kan brukes til det meste og av de fleste. Produktet består av lettklinkerkuler som er støpt til en formstabil blokk ved hjelp av sement, sand og vann.

Blokkene har gjennomgått en stor utvikling de senere årene. De har blitt lettere, fått spor som gjør dem enklere å sette sammen, samt at du nå kan få dem med innstøpt isolasjon som gir bedre isoleringsevne.

Lettklinkerblokkene har suveren brannsikkerhet og tåler fukt. Typiske bruksområder, foruten murkonstruksjoner, er innvendige skillevegger der brann- og fuktegenskaper vektlegges. I tillegg er de svært  anvendelige som fundamenter i utemiljø.

Teglstein

Teglstein er et naturprodukt fremstilt av en hovedbasis bestående av brent og formet leire, og kan benyttes både innendørs og utendørs. Teglstein brukt innendørs gir en fin kontrast til øvrige materialvalg, og bidrar også til et godt inneklima da den absorberer og avgir fukt fortere enn de fleste andre materialer. Teglstein brukt utendørs, gjør at du får en fasade som gir lite behov for vedlikehold. Teglstein finnes i utallige fargevarianter og kvaliteter. Håndbanket teglstein er mer grov og ujevn i formen enn maskinbanket

  • Mur og mørtel
  • Utemiljø