Velg byggevarehus Klappet & Klart
Bildeloop

Gulv, vegg og tak

I tillegg til varmeisolering er støyreduksjon, brannsikkerhet og fukttetthet viktige byggtekniske variabler å hensynta når man skal velge isolasjonstype til gulv, vegg og tak.

Mineralull

Mineralull er det mest brukte materialet for isolering av vegg, gulv og tak i trebaserte bygg. Gode isoleringsegenskaper og enkel i bruk er stikkord for mineralull. Mineralull leveres hovedsakelig som matter og plater, men produseres også som løsfyll til innblåsing og løs utlegging. Mineralull finnes i to hovedtyper; steinull og glassull.

Rockwool

Steinull

Steinull produseres ved at stein smeltes ved ca. 1.500 °C. Materialet blir deretter omdannet til fibre. Det tilsettes olje og harpikslim i prosessen for å optimalisere produktegenskapene. Steinull innehar større brannmotstand enn glassull.

Isolasjon

Glassull

Glassull lages av returglass. Isolasjonen er lett i vekt i tillegg til at pakkene er sterkt komprimert. Dette gjør at det er mange kvadratmeter isolasjon i hver pakke, samtidig som produktene er enkle å håndtere og bruke.

Byggeforskriftene stiller forskjellige krav til husets ulike soner for å innfri kravene til isolasjonsverdier, såkalte U-verdier. Jo lavere tall på U-verdi, jo bedre isolasjonsevne innehar produktet. Det beste du kan gjøre er å ta turen innom fagfolka i XL-BYGG slik at du får riktige råd og produkter som passer til nettopp ditt prosjekt.

  • Isolasjon
  • Isolasjon