Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: BOEN) Parkett BOEN -  Eik Pop Hvit | Fotograf: (Foto: BOEN)

Parkett

Parkettgulv har i årtier vært det mest foretrukne gulvet blant oss nordmenn. Parkettgulv har et slitesterkt gulvsjikt, er formstabilt og enkelt og raskt å legge.

1-, 2- eller 3-stavs parkett

Generelt kan man si at antall staver bestemmes ut fra romstørrelsen hvor gulvet skal legges. 1-stavs parkett passer i alle rom, men kommer virkelig til sin rett over større flater. I mindre rom kan parkett med 2- eller 3-stavs passe bedre. Som med det meste annet, er dette smak og behag. Vi har gulv med tilsvarende design og farge i både 1-, 2- og 3-stavs utførelse, slik at du kan kombinere dette i boligens ulike rom.


1-stavs parkett egner seg svært godt i større rom for å fremheve arealet. (Foto: BOEN)

Forskjellige overflater i parketten

For bare noen år tilbake, var 3-stavs, slipt og lakkert parkett det mest vanlige. Nå benyttes det imidlertid ulike metoder for å skape et gulvs unike uttrykk. Mekanisk bearbeiding for å skape røffe gulv i vintagestil og fasede kanter er stadig oftere å se. Toppsjiktet påføres deretter olje eller lakk, for å gi slitestyrke og lavere frekvens av vedlikehold.


Med mekanisk bearbeiding, skapes røffe parkettgulv som kan se ut som nysaget tre. (Foto: Kährs)

Underlaget til gulvet er viktig

Et gulv blir ikke bedre enn det underlaget tillater. Det er ulike underlagsmaterialer å velge mellom, og typene har forskjellige egenskaper hva gjelder støydemping og isolasjon. Spør fagfolka i XL-BYGG, slik at du unngår knirking og gliper. Det er frustrerende å oppdage feil valgt underlag når gulvet først er lagt!

Lister som matcher gulvet

For optimal finish bør du velge gulvlister som står i stil til gulvet ditt. Kom innom XL-BYGG og prøv list mot gulv, så ser du hvor flott det blir!

  • Gulv
  • Gulv
  • PARKETT EIK HOME OKTAV PL 13MM MATT