Velg byggevarehus Klappet & Klart
Panel

Trepanel

Tidligere var trepanel forbundet med ubehandlet furupanel. I dag finnes et bredt utvalg av profiler, bredder og behandlingsformer.

Produktene som tilbys i dag er ment å tilfredsstille både tradisjonalisten og trendsetteren. Vi håper å se deg i butikken for en paneldebatt, XL-BYGG har både produktene og kunnskapen om de ulike valgmulighetene.

Trepanel har unike egenskaper

Trepanel er det mest miljøvennlige produktet du kan velge som innvendig overflate. Tre har unike hygroskopiske egenskaper med sin evne til å ta opp fuktighet og lagre varme. Dette gjør at tre bedrer inneklimaet, har gode akustiske egenskaper, er varmeisolerende og et holdbart materiale. Her i Norge produseres panel av furu eller gran. Furu er et mykt treslag som gir en glatt overflate og flott høvelfinish. Gran er lysbestandig, og holder den lyse flotte overflaten lenge.

Malt panel

Malt panel finnes som heldekkende hvit eller i andre dekkende farger. Heldekkende hvit er tidløs og et naturlig alternativ til malte trefiberbaserte interiørplater. Malt panel passer også bra i et moderne interiøruttrykk.

Lasert panel

Lasert panel har en vokset, transparent hvit overflate. Det hvite sløret gir et mildt uttrykk av kvist, og trestrukturen kommer godt frem.

Beiset panel

Den beisede panelen har truffet interørtrenden perfekt. Nye spenstige fargealternativer som henter inspirasjon fra sjø, vidde og fjell har gitt beiset panel en fornyet interesse i markedet. Fargevalgene er mange og kan enkelt kombineres med utseende på gulv og lister.

Stort fargeutvalgvalg av panel

Uansett hvilken overflatebehandling du ønsker, har du fritt fargevalg innenfor malingsleverandørenes fargekart.

  • Trelast
  • Trelast
  • Hasås-logo
  • SWood-logo
  • Lundgrens Hyvleri-logo