Kampanjeperiode 01.09. - 26.09.2020
VELUX SOLAVSKJERMING

TAKVINDU M/SOLAVSKJERMING

Sol er deilig, men kan gjøre det både for varmt og for lyst innendørs. Fleksibel solskjerming lar deg få kontroll over lys og temperatur i hjemmet ditt selv på de mest strålende dagene.

Solen er viktig for oss mennesker, og det er noe spesielt med følelsen av de første varme strålene om våren. Det kan imidlertid bli for mye av en god sak, og det har du kanskje erfart hvis du har rom med takvinduer? Heldigvis finnes det spesialutviklet solskjerming som beskytter takvinduene mot uønskede stråler. – Det finnes mange ulike solskjermings-produkter, kun til dekorasjon, noen for demping av lys, noen for mørklegging og andre for demping av varmen. En god kombinasjon er både mørkleggingsgardin og screen, for best mulig effekt, da de har to  ulike bruksområder, tipser produktansvarlig Kari Steinstø Ingebrigtsen i VELUX.  Ved å ha montert begge på takvinduet ditt, kan du både kan stenge lyset og varmen fra strålene ute.

Helt mørkt - selv på dagtid
En mørkleggings- eller blendingsgardin monteres på innsiden av takvinduet, og stenger effektivt ute solstråler på lyse kvelder så vel som på dagtid. Det kan være vanskelig å ta en middagslur eller få sovnet på kvelden i et rom som ikke er mørkt nok. «Hjemmesnekrede» løsninger som å henge et stoff foran vinduet, holder sjelden alle strålene ute. En blendingsgardin fra VELUX kommer derimot med et sideskinne-system som gjør gardinene helt tette.

Det finnes en rekke ulike kulører og mønstre å velge mellom, og for den spesielt interiørinteresserte er det også mulig å fargesette gardinen helt etter eget hjerte.

Effektiv mot varme
Selv om en mørkleggingsgardin stanser mye av varmen, er en utvendig screen mer effektivt for å stenge ute solstrålene. – Hele 76 prosent av solvarmen hindres i å komme inn gjennom vinduet med en screen, siden det hindrer strålene fra å treffe glasset, forklarer Ingebrigtsen.

Dessuten er screenen designet slik at den ikke mørkelegger rommet, og lar deg se ut gjennom vinduet. – Screenen er sort, og vinduet oppleves som sotet når den er i bruk. Den er laget i vedlikeholdsfri polyester, og kan brukes selv når du ikke er hjemme.

Screenen, som matcher de grå beslagene på VELUX takvindu, er nesten usynlig utenfra, monteres innenfra, men ligger utvendig på selve takvinduet, og vinduet kan åpnes og lukkes som vanlig.

Enkelt å bestille og montere
Både blendingsgardin og screen fås som manuell, elektrisk og med solceller, og leveres til de fleste VELUX takvinduer. Du trenger ikke å måle opp vinduet ditt; det er bare å lese av koden på toppen av vippe-rammen og sende informasjonen inn sammen med bestillingen din. – VELUX er opptatt av at det skal være enkelt å være kunde hos oss, sier  sier Steinstø Ingebrigtsen. Dessuten er det lett å installere solskjermingsproduktene selv: – Det tar normalt bare 1-2 uker før varen leveres, og i pakken ligger alt du trenger, inkludert en liten skrutrekker for å feste gardinen til vinduet, forteller Kari Steinstø Ingebrigtsen.


Steng myggen ute!
Kombiner solskjerming med et insektsnett, så er du virkelig klar for den varme og lyse årstiden. VELUX insektnett monteres på listene rundt takvinduet slik at du kan ha vinduet åpent uten å bli invadert av uønskede gjester i miniformat.

Sortimentet kan variere lokalt i kjeden. Frakt kan tilkomme på bestillingsvarer. Det tas forbehold om trykkfeil.