Kampanjeperiode 01.09. - 26.09.2020
Stein

BELEGNINGSSTEIN

Varig og stilfull gårdsplass med belegningsstein Trendene innen hage og utemiljø endrer seg stadig, men belegningsstein er tidløst og vil til enhver tid skape et unikt særpreg. Belegningsstein trenger lite vedlikehold, varer i mange tiår og gir et eksklusivt inntrykk ved innkomst til gårdsplassen.

På gårdsplassen er belegningsstein nordmenns favoritt. Her finnes det flere størrelser og farger på steinen, noe som åpner for mange kreative løsninger. Det viktige er at steinen har en tykkelse på minst 5 cm for å tåle vekten av en bil. Varier uttrykket ved å å legge belegninssteinen i mønstre. Legging i for eksempel fiskebeinsmønster, sirkler og halvsirkler gjør at du får variasjon og gir gårdsplassen et eksklusivt preg.

Del opp i soner
På en flat tomt er det enklere å etablere soner for ulike formål, uten at verdifullt areal går tapt i skråninger o.l. En gårdsplass skal ivareta tilstrekkelig parkeringsareal, avfallsbeholdere skal få en egnet plass nær adkomstveg, og det er gunstig å etablere et fysisk skille mellom halvoffentlig adkomstside og mer privat hage. Benytter du kantstein for å skille mellom belegningsstein og blomsterbed eller asfalt, får du en flott omramming.

Skap «romfølelse» med steindekket ditt
Fargen og mønsteret på belegningssteinen påvirker opplevelsen av innkjørselen og resten av uterommet. Visste du at betongproduktet, og måten det legges på, også påvirker opplevelsen av størrelsen? Hvis belegningsteinene legges i lengderetningen, forsterker vi følelsen av lengde. Hvis vi legger produktene på tvers, «øker» vi opplevelsen av bredden. Bruk belegningsstein og heller til å skape den opplevelsen du ønsker i uterommet ditt!

Godt og riktig grunnarbeid er viktig!
Belegningsstein er praktisk, lettstelt og øker verdien på eiendommen din. Det er imidlertid mange hensyn å ta når du skal sette i gang et steinleggerprosjekt. Skal du i gang med nytt dekke på gårdsplassen, må du ta hensyn til grunnarbeid med fall, drenering, ledning til lys og fuging. Et godt og riktig grunnarbeid er avgjørende for stabiliteten til steindekket.

Velg riktig fugesand
Bruk veksthemmende fugesand. Med tørr fugesand fylles hele fugen, samtidig som ugress-vekst reduseres.

Bredt utvalg hos XL-BYGG
Vi har et bredt utvalg i både farger, strukturer, mønster og størrelser av belegningsstein. Snakk med en av våre hyggelige eksperter, så gir vi deg gode råd.

Klappet & Klart
Det trenger ikke lenger være et puslespill å koordinere håndverkere eller vite hva du trenger. La oss ta hele jobben! Vil du gjøre jobben selv kan vi også sende deg et tilbud på alle materialene.

Sortimentet kan variere lokalt i kjeden. Frakt kan tilkomme på bestillingsvarer. Det tas forbehold om trykkfeil.