Kampanjeperiode 01.09. - 26.09.2020
Logo

YTTERVEGGEN

Byggmesterens 4 tips for smart oppgradering av boligen I Norge finnes det mange boliger fra 50-60-tallet med datidens tekniske standard. Ofte kjennes trekken, gulvene er kalde, og du fyrer for kråka. Visste du at du kan redusere de årlige kostnadene med flere tusen kroner ved å oppgradere boligen din? Det er slett ikke så vanskelig som du kanskje tror.

Å oppgradere boligen handler ikke alltid om total ombygging. Summen av flere små tiltak kan nemlig utgjøre den store forskjellen. Du oppnår blant annet en bolig med bedre inneklima, du unngår unødvendige strømutgifter i tillegg til at boligen blir mer verdt. Investeringen tjener du raskt inn igjen.

Etterisolering
Byggeåret er den enkleste måten å sjekke behovet for etterisolering på. Desto eldre huset ditt er, desto større behov er det for etterisolering. Ved å etterisolere øker du husets U-verdi, det vil si husets evne til å beholde varme, og det får en bedre energimerking. Varmen stiger, så uten tilstrekkelig isolering på loftet vil mye av varmen forsvinne. Ved å isolere tak og gulv på loftet vil det effektivt hindre varmetap fra rommet under.

Den viktige vindsperren
Vindsperre kan ettermonteres på de aller fleste hus. Du kan fjerne det eksisterende panelet og samtidig etterisolere, før ny vindsperre monteres. Det finnes flere måter å stenge ute vinden, men det mest vanlige er papp eller plater som slipper ut fuktighet og stenger vinden ute, såkalt diffusjonsåpen vindsperre. Velger du plater, er Hunton Vindtett et smart og effektivt valg. De er lette å montere, isolerer godt og lages av trefiber som kommer fra restkapp.

Kledning
Ny kledning frisker ikke bare opp fasaden, men gjør også stor forskjell for isoleringen av huset. Velger du ferdigmalt kledning i tillegg, vil det være mer motstandsdyktig mot fukt, sopp og råte siden du unngår striper i malingen når treet krymper. Den gamle kledningen kan enten fjernes eller
du kan lekte ut, isolere og legge vindsperre utenpå den gamle kledningen.

Bytt vinduer og dører der det trengs
Selv om vinduer kun utgjør 5-10 % av husets fasade, står de for 40 % av varmetapet. Hvis du bor i en bolig med vinduer fra 60- og 70-tallet eller tidligere, bør du bytte. Det er lurt å åpne listene rundt vinduer og ytterdører på eldre hus og sørge for at det er skikkelig isolert. Her kan du legge inn ferdigskjærte strimler eller skjære og tilpasse isolasjonen selv.

Kom innom XL-BYGG, så tar vi en gjennomgang av prosjektet ditt.

Klappet & Klart
Det trenger ikke lenger være et puslespill å koordinere håndverkere eller vite hva du trenger. La oss ta hele jobben! Vil du gjøre jobben selv kan vi også sende deg et tilbud på alle materialene.

Sortimentet kan variere lokalt i kjeden. Frakt kan tilkomme på bestillingsvarer. Det tas forbehold om trykkfeil.