Kampanjeperiode 01.09. - 26.09.2020
Fagartikkel TAK m logo

TAK

Hvordan står det til med taket? Taket er husets mest glemte fasade, og kan gi deg fuktige overraskelser dersom det ikke er tett. Vær i forkant og få fageksperter til å sjekke hele taket ditt. XL-BYGG hjelper deg gjerne med taksjekken!

Se etter tegn på skade og slitasje
Dersom taket ditt er mer enn 20 år gammelt er det lurt å se etter tegn på
skader som sprekker i taksteinen, mose, fuktighet eller lekkasje på loft. Norske værforhold er en stor påkjenning for boligen, og taket er den fasaden som er mest utsatt for vær og vind. Et tak skal være tett, trygt, værbestandig og vare i flere tiår.


Hvilket tak skal jeg velge?
Når det kommer til valg av takstein er det i hovedsak to typer du kan velge imellom; teglstein eller betongstein. Takstein fås i flere farger, profiler og utførelser. Velg mellom forskjellige varianter, som blant annet glaserte eller matte. Noen tak er ikke dimensjonert for å tåle takstein på grunn av tyngden. Her er shingel eller stålplatetak gode alternativer.– Når du skal velge nytt takdekke, er det viktig å prioritere høy kvalitet og holdbarhet fremfor pris. Det lønner seg i lengden,

Prisen på et takbytte
Totalprisen på å bytte et tak avhenger av hvor mye mer som må gjøres enn å skifte selve taket. Å vurdere en kvadratmeterpris kun basert på valg av takstein eller takplater, kan fort gi et uriktig kostnadsbilde.Ulike
takdekker krever forskjellig tilleggsutstyr. En takpakke består også av takrenner, beslag rundt piper og eventuelle vinduer, og snøfangere for å nevne noe.

La fageksperten ta taksjekken
Hos XL-BYGG kan du bestille taksjekk fra proffe fageksperter. De vurderer takets tilstand og gir deg totalpris på tvers av leverandører og typer tak, slik at du lettere kan sammenligne priser. XL-BYGG hjelper deg gjerne med hele prosjektet, fra befaring og pristilbud, til ditt nye tak er på plass.

Klappet & Klart
Det trenger ikke lenger være et puslespill å koordinere håndverkere eller vite hva du trenger. La oss ta hele jobben! Vil du gjøre jobben selv kan vi også sende deg et tilbud på alle materialene.

Sortimentet kan variere lokalt i kjeden. Frakt kan tilkomme på bestillingsvarer. Det tas forbehold om trykkfeil.