Velg byggevarehus Klappet & Klart
XL-BYGG Kjeden

XL-BYGG

XL-BYGG er Skandinavias største byggevarekjede. I Norge er vi nå over 90 butikker, og vi blir stadig flere.

Byggevarekjeden og frem til i dag
Som aktør innen byggevarebransjen, ble kjeden stiftet på Hamar i 1994. Den gangen under navnet Byggevarekjeden, som fire år senere ble erstattet med navnet Byggkjøp.

Etablering av Nordek
I 1999 så Nordek AS dagens lys som et medlemseid kjededriftsselskap. Formålet med selskapet var å oppnå en styrket posisjon i forhold til konkurrenter i markedet, spesielt på innkjøpssiden. Stiftere og eiere av Nordek var kjedeselskapene Byggkjøp Norge AS (nå Nordek, divisjon XL-BYGG), Blink-gruppen AS (nå Nordek, divisjon Blink Hus) og Hellvik Hus AS. I 2009 endret Byggkjøp navn og profil til XL-BYGG og ble en del av en skandinavisk kjedeløsning.

Mestergruppen som ny eier
Høsten 2016 ble Nordek kjøpt opp av Mestergruppen AS, som er Norges ledende aktør innen byggevarehandel og kjededrift for boligentreprenører i Norge. I tillegg bedriver konsernet eiendomsutvikling og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester. Mestergruppens hovedmålsetning er å være den foretrukne samarbeidspartneren for boligbyggere rundt om i landet.

Blid - Ekte - Proff
Hver dag jobber vi i XL-BYGG etter mottoet Den hyggelige eksperten. Vi ønsker å fokusere på det som virkelig betyr noe når man skal bygge – nemlig å kunne tilby kvalitetsverktøy, gode materialer og ikke minst profesjonell og hyggelig hjelp. Vi skal være flinkest i bransjen på kunnskap om vårt vareutvalg. Vi kaller det å være faghandel!

Kart med XL-BYGG sine lokasjoner i Scandinavia

XL-BYGG kjedekontor
Mestergruppen Byggevare AS, avdeling XL-BYGG
Fredvang allè 10
2321 Hamar
Telefon: 46 93 60 00